AÇIK
SABAHA KALAN SÜRE
Göksu, düzenlediği basın toplantısında söz konusu tasarının, kamuoyunda yeterincetartışılmadan, sivil toplumun ve ilgili paydaşların katılımı sağlanmadan hazırlandığınıvurguladı.Tasarıda yer alan birçok muğlak ve belirsiz düzenlemenin ciddi endişelere yol açtığını ifadeeden İl Başkanı, özellikle tarım ve hayvancılık alanında büyük riskler barındırdığına dikkatçekti. “Metan gazı gibi doğal kaynaklı salımlar nedeniyle hayvancılığı doğrudan hedef alan
maddeler, hali hazırda geçim mücadelesi veren üreticilerimizi daha da zor durumda bırakacak,sektörel küçülmeye ve yerli üretimin gerilemesine neden olacaktır” dedi.
İl Başkanı Onur Göksu, tasarıda öngörülen “sertifikalı ürün” uygulamasıyla çiftçilerin neekeceklerine dahi karar veremez hale getirileceğini savunarak, “Bu uygulama, tarım alanındamerkezi denetimi artırmakta, üretimin kamu yararı doğrultusunda sürdürülebilirliğinikısıtlamaktadır” şeklinde konuştu.
Enerji, sanayi ve ulaşım gibi stratejik sektörlere getirilen emisyon azaltımı yükümlülüklerininüretim gücünü sınırlayabileceğini dile getiren İl Başkanı, Türkiye’nin küresel karbonpiyasasına entegre edilmesiyle birlikte stratejik ürünlerin üretim maliyetleri ve miktarlarınınuluslararası platformlara açılacağını, bunun da ekonomik ve ticari egemenlik açısından ciddibir tehdit oluşturduğunu belirtti.
İl Başkanı Onur Göksu, tasarının sosyal etkilerinin göz ardı edildiğine dikkat çekerek,”Vatandaşlarımızın günlük yaşamına ve ulaşım hakkına doğrudan olumsuz etkileroluşturabilecek düzenlemeler içeriyor. Elektrikli araçlara geçiş süreciyle birlikteuygulanabilecek yakıt kısıtlamaları özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı doğrudanmağdur edecektir” dedi.
Açıklamasının sonunda tasarının kamu yararından uzak olduğunu vurgulayan İl Başkanı
Onur Göksu, şunları kaydetti:“Bu yasa tasarısı, yerli üreticiyi zayıflatan, tarım ve hayvancılığı baskı altına alan, sosyal veekonomik gerçekliklerle örtüşmeyen bir metindir. Bu nedenle derhal geri çekilmeli, tümkesimlerin katılımıyla, milli çıkarlarımızı gözeten ve daha etkin bir strateji ile şekillendirilmişyeni bir iklim politikası çerçevesi oluşturulmalıdır. Anahtar Parti olarak bu sürecin heraşamasında halkımızın ve üreticilerimizin yanında olacağız.”
ASAYİŞ
09 Mayıs 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.